Алберт Попов даде интервю пред Нова часове преди своя старт

...
 Алберт Попов даде интервю пред Нова часове преди своя старт
Коментари Харесай

АЛБЕРТ ПОПОВ РАЗКРИ ДУШАТА СИ, КАЗА И ЗА ТЕЖКАТА КАТАСТРОФА

 Алберт Попов даде изявление пред " Нова " часове преди своя старт за Световната купа в Банско. В него той приказва за триумфа през този сезон, в който съумя да влезе в Топ 10 на света.
" Нещо ново и друго е, хареса ми ползата на хората към мен и към спорта особено. Това се опитваме да реализира, от ден на ден деца да имат интерес към нашия спорт, желая да виждам това пламъче от ден на ден. Засега не се поддавам на нарасналото внимание, пробвам се на всички да обърна внимание. Това е част от играта, одобрявам го по този метод. Чувал съм много истории, че много спортисти не устоят на напрежението. Сега се усещам добре ", стартира Алберт.

" Телефонът ми гръмна, доста огромен интерес, виждам оптимално да се отдалеча от телефона, само че да, ползата е огромен. Трудно е, само че в моя случай е много потребно. Без телефона в спортни дни си почивам. Но това е устройство, с което подкрепям контакт с околните. Преди стартове виждам по-малко да го употребявам. Готов за популярност не бих споделил, само че подготвен за тези резултати. И аз бях малко сюрпризиран в Кицбюел със слизането с пето време на първия манш. Затова работим, знаел съм, че един ден ще бъда там. Просто беше въпрос на време да го покажа на самите надпревари ", продължи Попов.

" Доста скиори си имат непокътнати изречения, не всеки го носи това да можеш да се събереш и да останеш на земята, макар цялото внимание. Хора като Боде Милър и Линдзи Вон, Хиршер, съумяват да го вършат това нещо и не ги мърда. Надявам се и при мен да е по този начин. Боде беше шоумен, всичко го знаем. Хиршер 8 години към този момент е на върха. Колкото и да се пробвам да му вляза в ситуацията, не мога да си го представавя. Трябва да обърне внимание на всички, на всяко съревнование, вниманието към него е доста по-голямо, тъй че го разбирам ", сподели още скиорът.Алберт се върна и към най-драматичния миг за него - тежката злополука, която го извади за дълго от ските и при която умря треньорът на националния тим Драго Грубелник. " За мен задачата беше да се кача просто на ските. Това бе концепцията като бях в болничното заведение. Не мислех за надпревари и международни купи. 4-5 месеца по-късно към този момент още веднъж си показах моите цели. "

" Другите от тима бяха с кола зад нас и те го претърпяха всичко това доста по-емоционално. При нас мина всичко за елементи от секундата и не разбрах какво става. Ако беше някой в профил, щеше да е по-голяма контузията прочувствена. Отидох при няколко психиатъра да поговорим, само че мисля, че самичък съумях да се събера и не го изживях по този метод, по който доста хора си го показват. В ските има доста ограничения, само че съм привикнал и не го чувствам по този метод, който хората си мислят. "  

" Започнах да си мисля за острови, предпочитам си къде да отида на отмора. И това ме държи, тъй като към края на сезона се насъбира много отмалялост. Искам за момента да оставя ските, само че тази отмора доста те зарежда. После имаш толкоз по-голямо предпочитание, че не можете да си визиите. "

" Да, имам персонален живот. Имам много другари отвън ските, пробвам да отделя внимание и за тях. Доста са тук, само че съм ги оставил настрани, тъй като имам стартове. Имам си другарка, може би дамите знаят, че съм ангажиран, не знам. Забелязвам, че хората чакат да стана първи. Разбираемо е, щастливи са, само че аз мисля съответно и съм си сложил за цел в първия манш да вляза в топ 30. Ще направя това, което върша по принцип, към този момент се надявам за добър резултат и да развеселявам цялата аудитория ", приключи Попов.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР